Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că România nu va avea indicatorii necesari pentru aderarea în zona euro, iar prioritatea ţării noastre în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD, potrivit Agerpres.

„Din câte ştiu eu, erau cinci criterii. (…) Când a plecat PSD de la guvernare mai rămăsese un singur criteriu de îndeplinit pentru a accede la zona euro. În acest moment, după cum bine ştiţi şi fără reţinere o spun, după o guvernare de dreapta pe care am resimţit-o cu toţii, ne-am întors iarăşi, două sau trei criterii le-am pierdut. (…) Prioritatea noastră în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD. Cred că sunt două lucruri ambiţioase”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat când va adera România la zona euro.

El a adăugat că şi aderarea la zona euro se numără printre priorităţi.

„Este întotdeauna o prioritate (accederea la zona euro – n.r.), dar prioritatea 1 este Spaţiul Schengen. Ca să aderi la moneda euro ştiţi că trebuie să ai anumiţi indicatori. În acest moment, ţinând cont nu numai de ce se întâmplă în România şi de forţele politice din România, ne uităm ce se întâmplă totuşi în Ucraina şi recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea în zona euro”, a conchis Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.