Compania Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor local IT&C, deținută integral de Iulian Stanciu, președinte executiv eMAG, se pregătește să readucă pe piață marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor ’60 – ’70, scrie profit.ro.

În urmă cu doi ani, Horizon, brandul companiei NOD a readus pe piață marca TV Diamant, comercializat tot  în regimul comunist, după ce în octombrie 2015 a preluat bicicletele Pegas.

Acum, NOD a înregistrat marca „Fram, din trecut în prezent”. „NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice românești, precum Diamant și Pegas. Fram este parte din aceeași inițiativă si primul pas a fost să înregistrăm marca”, au transmis reprezentanții NOD pentru Profit.ro.

Primele modele de frigidere Fram au fost produse și vândute 1961 la Întreprinderea de Mașini Electrice București, fosta uzinele Klement Gottwald.

În 1979, pe fondul uzurii morale a modelelor de frigidere Fram, producția acestora de la Sadu a fost încheiată. O parte a personalului a fost mutat la Găești, unde au început operațiunile de realizare a modelului Arctic. Ulterior, producția de frigidere Arctic a fost extinsă și la fabrica de la Sadu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.