Primarul Emilian-Gheorghe Pop din comuna Săcălăşeni, județul Maramurș – un apropiat apropiat al deputatului Gabriel Zetea, conform imaginilor postate pe rețele de socializare – le-a scris localnicilor pe facebook o serie de îndemnuri care să-i ajute în „încercările grele”.

Pe contul oficial de Facebook al Primăriei, Emilian-Gheorghe Pop a explicat că durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis, iar inhalaţia cu apă sărată curăţă plămânii şi ajută la respiraţie.

Întrebat dacă nu se teme că unii bolnavi de COVID ar putea ajunge târziu la spital respectând aceste sfaturi, primarul Emilian-Gheorghe Pop a răspuns că nu vede sensul întrebării, precizând că îndemnurile se adresează persoanelor sănătoase.

„Satele noastre şi acest neam au trecut încercări mai grele decât ale acestor vremuri. CREDINŢA în DUMNEZEU, IUBIREA şi UNITATEA, ne-au făcut ceea ce suntem. NU VĂ TEMEŢI, ne spune şi azi CREATORUL, în ciuda sirenelor care sună înfiorător, a ştirilor alarmante din toate părţile. În iubirea, unitatea şi credinţa noastră este biruinţa! Suntem în plin sezon al răcelilor, iar spitalele sunt neîncăpătoare. Este spre binele nostru să ne amintim că: durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis; inhalaţia cu apă sărată curăţă plămânii şi ajută la respiraţie; laptele acru de casă reprezintă doza cea mai bună de nutrienţi şi vitamine; mierea de albine şi celelalte produse apicole sunt cel mai bun antibiotic; merele, fructele în general, legumele, ceaiul de măceşe, lămâia, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, au un aport important în menţinerea stării de sănătate pentru fiecare dintre noi!”, scrie pe pagina de Facebook a comunei Săcălăşeni.

În aceeaşi postare, localnicii sunt rugaţi să semnaleze autorităţilor cazurile de persoane care au nevoie de sprijin.

Contactat telefonic, primarul comunei Săcălăşeni, Emilian Gheorghe Pop a declarat pentru News.ro, că îndemnurile postate pe pagina de socializare a localităţii vin de la el „personal”.

„Adică acolo eu cred că e explicată situaţia. Pentru cei care încă nu au ajuns la spital şi nu au simptome. Nu se referă la simptome, pentru că nu este o reţetă prescrisă de medic. Este un îndemn pentru cei care sunt sănătoşi, să consume fructe şi legume şi ce e scris acolo. Şi atunci nu văd sensul întrebării”, a declarat primarul Emilian Gheorghe Pop, conform news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.