Primăria municipiului Baia Mare a fost amendată cu 50.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer şi stradal pe malul râului Săsar, aproape de localitatea cu acelaşi nume, transmite Radio Cluj, citat de Rador.

Precizarea a fost făcută marți, 28 decembrie, de comisarul de mediu Claudia Simion. Pe lângă amendă, municipaliatea trebuie ca până în 25 ianuarie anul viitor să salubrizeze zona şi să transporte deșeurile la un depozit autorizat. În acest caz a fost sesizat și Serviciul de Gospodărire a Apelor Maramureş.

Vă reamintim că operatorul de salubrizare Drusal Baia Mare a suspendat în urmă cu o săptămână colectarea deşeurile menajere şi stradale, invocând o datorie în valoare de peste 26,5 milioane de lei din partea primăriei, prin neplata integrală a unor facturi din anul 2020. Între timp, compania de salubritate a anunţat că este dispusă să reînceapă colectarea dacă primăria plăteşte o factură de 3,5 milioane lei şi se stabileşte un grafic lunar de plată a restanţelor cumulate. Surse din cadrul muncipalității băimărene au afirmat că instituţia nu dispune de fondurile necesare plăţii datoriilor cumulate către Drusal, deşi a încasat direct de la cetăţeni şi firme banii pentru acest serviciu în anul 2020, dar şi in 2021. Consiliul Local aşteaptă un audit al Curţii de Conturi pentru a descoperi traseul banilor încasaţi pentru salubrizare şi neplătiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.