Azi vă relatăm povestea impresionantă a sergentului major în rezervă Gabriel Czifrak, un veteran care a suferit răni grave în Afganistan și a luptat să se recupereze, devenind ulterior campion la Jocurile Invictus. Experiența sa este descrisă ca o sursă de inspirație și o dovadă că, chiar și în fața obstacolelor, se poate realiza orice.

La vârsta de aproape 26 de ani, cunoscut sub numele de Gabi, acest veteran a trăit încercări ce par să acopere o viață întreagă, dar și-a continuat drumul cu hotărâre, încredere și speranță.

Pasiunea lui pentru cariera militară a început în copilărie, inspirat de poveștile tatălui său despre experiența sa în armată în timpul Revoluției din 1989 și după ce a lucrat ca militar angajat. Această pasiune s-a dezvoltat mai mult după ce a aflat de experiențele unor prieteni care au luptat în Legiunea Franceză. Deși inițial a vrut să se alăture acesteia, din motive personale a optat pentru cariera militară profesionistă în cadrul armatei române.

După absolvirea Școlii de maiștri militari și subofițeri Basarab I din Pitești, Gabriel a fost detașat la Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” din Bistrița, unde și-a dorit să ajungă datorită reputației unității în desfășurarea de misiuni în teatrele de operații.

După o pregătire intensă la Centrul de Instruire de la Cincu, în care au fost izolați din cauza pandemiei, Gabriel și colegii săi au plecat în misiune în Afganistan în anul 2020. Acolo, au fost martori la realitățile crude ale războiului și au trecut prin momente traumatizante, inclusiv un atac cu dispozitive explozive improvizate.

Într-un astfel de incident, vehiculul în care se afla Gabriel a căzut victimă unui astfel de dispozitiv, lăsându-l pe el și alți trei colegi răniți grav. După intervenții chirurgicale complicate și o perioadă lungă de recuperare, Gabriel a reușit să învețe din nou să meargă.

Experiența sa a fost marcată și de diagnosticul de sindrom de stres post-traumatic, însă a găsit sprijin în iubita sa și în participarea la proiectul Invictus, unde a obținut chiar și o medalie de aur la Jocurile Invictus Dusseldorf 2023.

În prezent, Gabriel se pregătește pentru participarea la Invictus Games Vancouver Whistler 2025 și își propune să continue să își depășească limitele.

El împărtășește și o perspectivă asupra importanței Alianței Nord-Atlantice, considerând că aceasta reprezintă un simbol al siguranței și sprijinului reciproc între statele membre.

În final, Gabriel își îndeamnă pe cei care trec prin situații similare să nu renunțe niciodată, ci să își păstreze speranța și să continue să lupte, deoarece consideră că, cu dorință și motivație, orice este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.