Procurorii anticorupție au adus acuzații grave socriilor lui Cătălin Cherecheș, marți, punându-i sub incidența legii pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Cei doi soți se află deja în arest preventiv, după ce mama fostului primar din Baia Mare a fost prinsă în flagrant în timp ce ofere 50.000 de euro unei judecătoare din Cluj, presupus pentru a obține achitarea lui Cătălin Cherecheș într-un dosar.

Conform rechizitoriului, la data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un membru al familiei lor era în mijlocul unui proces de corupție aflat în faza apelului, soacra lui Cherecheș ar fi contactat un martor, ruda a unuia dintre judecătorii din complet, și ar fi propus să cumpere o afacere deținută de martor în județul Mureș, cu o sumă estimată între 50.000 și 100.000 de euro. În schimb, aceasta ar fi sugerat și posibilitatea obținerii unor avantaje suplimentare. Oferta inițială ar fi fost valabilă doar dacă magistratul respectiv ar fi emis o sentință favorabilă în favoarea membrului familiei acuzat de corupție.

Ulterior, la data de 6 noiembrie 2023, acuzata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 de euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost încă determinată, dar care ar fi cel puțin egală cu suma menționată anterior. Restul banilor urmau să fie remiși după pronunțarea unei soluții de achitare în dosarul respectiv.

Pe 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Cluj-Napoca, soacra lui Cherecheș ar fi remis martorului avansul de 50.000 de euro și alte foloase necuvenite, moment în care a avut loc prinderea în flagrant a infracțiunii.

Procurorii susțin că în derularea acestor acțiuni, soțul acuzatei a fost complice atât moral, cât și material, facilitând transportul soției sale în Baia Mare pentru „rezolvarea problemei” și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 de euro.

Ca urmare a acestor acuzații, s-a dispus sechestrul asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată în timpul flagrantului, în vederea confiscării speciale. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Mureș, cu recomandarea menținerii măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.