Primăria municipiului Baia Mare a fost amendată cu 40.000 de lei de către inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş pentru depozitarea ilegală a deşeurilor pe malul stâng al râului Săsar, transmite Rador.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale Someş-Tisa, Cristina Vădan, a informat, marți, 4 ianuarie 2022, că inspectorii s-au autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media, privind existenţa unui depozit ilegal de deşeuri pe malul stâng al râului Săsar. Ea a precizat că Primăria obținuse aviz pentru realizarea unui Centru de gestionare a deşeurilor, însă nu a realizat lucrările necesare. Potrivit acesteia, municipalitatea nu avea dreptul să depoziteze deşeurile menajere deoarece nu avea autorizaţie pentru amplasament.

Primăria nu avea dreptul să depoziteze deşeurile pe acel amplasament înainte de finalizarea lucrărilor prevăzute în aviz, recepţionarea acestora şi obţinerea Autorizaţiei de gospodărire a apelor. Prin urmare, Primăria Baia Mare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei şi cu avertisment. Totodată, inspectorii instituţiei noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal de deşeuri, a spus Cristina Vădan.

Primăria municipiului Baia Mare este blocată în operaţiunile de salubrizare stradală şi menajeră de compania Drusal, care a încetat activitatea de colectare în urmă cu două săptămâni pentru o datorie de 26,5 milioane lei a Primăriei din anul 2020.

Primăria municipiului Baia Mare a mai fost amendată cu 50.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer şi stradal pe malul râului Săsar, la finalul anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.