Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au tras mai multe focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru a opri un grup de contrabandişti. Astfel, ei au reţinut un cetăţean ucrainean şi au confiscat 21.250 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, transmite News.ro.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Teceu Mic, judeţul Maramureş, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul ţării, transportând în spate mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase şase focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale”, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei de Frontieră.

În urma acţiunii, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, a fost reţinut, iar celelalte persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma acţiunii, în zonă au fost descoperite 30 de colete cu ţigări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.