Consilierii judeţeni au aprobat mai multe proiecte pentru dezvoltarea turismului, susţinerea sportului şi promovarea judeţului în Europa. „Am aprobat acordul de colaborare cu asociaţia europeană Open Up to Europe pentru promovarea judeţului Maramureş ca destinaţie turistică europeană. Alocăm cofinanţarea pentru acest proiect în valoare de 90,75 mii lei. Este un proiect benefic, un proiect care va pune Maramureşul pe harta turistică internaţională, având în vedere faptul că vom fi, alături de alte regiuni, consideraţi destinaţie turistică europeană.

În ceea ce priveşte dezvoltarea şi susţinerea sportului în judeţul Maramureş, adoptăm Hotărârea care prevede îm­părţirea pe destinaţii a sumei de 4 milioane de lei alocată în bugetul pentru anul 2021 sportului. Astfel, pentru sportul de prim eşalon avem suma de 3,2 milioane de lei, iar suma de 800 de mii de lei pentru ghid de finanţare, pe care deja îl avem publicat pe site, iar organizaţiile sportive vor putea depune aplicaţii de finanţare. Am propus ca la rectificarea bugetară să suplimentăm sumele pentru ghid, cei 800 de mii de lei să ajungă la 1,2-1,3 milioane de lei, astfel încât să acopere toate ramurile sportive, pentru că sunt foarte multe ramuri sportive care produc performanţă în judeţul Maramureş şi care au nevoie de susţinere financiară. Avem maramureşeni care sunt campioni mondiali la diverse sporturi şi care trebuie sprijiniţi în competiţiile pe care le au pentru că fac cinste Maramureşului şi României”, declară Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Organizarea proiectului „Raliul Maramureşului, etapa a IV-a în Campionatul Naţional de Raliuri, 2021” revine în judeţ după o pauză de 14 ani. „În acest sens, am aprobat un acord de parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv XPO Racing, astfel încât să poată fi organizat acest eveniment în perioada 28-30 mai 2021. Este o oportunitate importantă, pe care trebuie să o valorificăm şi sunt sigur că această competiţie va fi organizată în Maramureş şi în anii următori. Sunt deja înscrise 120 de echipaje care vor da startul în Maramureş la a patra etapă din Campionatul Naţional de Raliu. Acest proiect este extrem de benefic pentru turismul maramureşean, dar şi pentru industria HoReCa, pe care dorim să o sprijinim în perioada următoare”, mai spune preşedintele Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.