Orașul Baia Mare e îngropat la propriu în gunoaie pentru că firma responsabilă cu colectarea deșeurilor a oprit serviciul din cauza facturilor restante. Primăria condusă de Cătălin Cherecheș are facturi neplătite vechi de un an către firma Drusal.

Cu gunoiul menajer pe străzi, Consiliul Local Baia Mare a decis săptămâna trecută ca operaţiunile de salubrizare să fie preluate de Serviciul Public Ambient Urban, aflată în subordinea primăriei, care nu are însă nici utilaje și nici acces la o rampă de depozitare.

Consiliul Judeţean Maramureş a încercat să colecteze o parte din deşeurile menajere cu sprijinul unor utilaje oferite de două primării şi a Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri, dar a descărcat ilegal deșeurile pe un teren viran la periferia satului Săsar, lângă râul Săsar.

Nu doar colectarea deșeurilor este o problemă la Baia Mare. Nici orașul și nici celelalte localități din județ nu au o rampă de gunoi pentru că lucrările la noul depozit de deşeuri din comuna Fărcaşa nu sunt gata. Investiţia este amânată de mai mulţi din cauza alunecărilor de teren, noul depozit a fost amplasat fără studiu geotehnic peste o pânză de apă freatică întinsă, iar terenul alunecă frecvent odată cu avansarea construcţiei, potrivit Agerpres.

Ca urmare a acestei situații, Consiliul Județean Maramureş este nevoit să preia, transporte şi depoziteze deşeurile în judeţele Mureş şi Bihor, care au depozite autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.