Polițiștii maramureșeni de ordine publică au reluat acțiunile de amploare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. Astfel, sub directa coordonare a specialiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – Serviciul de Ordine Publică, polițiștii maramureșeni au fost din nou prezenți atât în fondul forestier și depozite pentru verificarea modalităților în care este exploatat, prelucrat și comercializat materialul lemnos cât și pe drumurile publice pentru verificarea transporturilor de material lemnos.

Acțiunea s-a desfășurat în cursul săptămânii trecute, pe raza întregului județ. Pe parcursul unei singure zile au fost efectuate 27 de controale și au fost oprite pentru verificări 151 de autovehicule, 22 dintre acestea transportând material lemnos.

Bilanțul rezultatelor a relevat faptul că polițiștii au constatat trei infracțiuni la Legea nr. 46/2008 – Codul silvic. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale. De asemenea au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri de la Legea nr. 171/2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cât și pentru abateri de la alte acte normative.  Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 10 000 de lei, iar într-un caz a fost dispusă și măsura confiscării a 3,23 mc material lemnos transportat ilegal.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților din cadrul Direcției Silvice Maramureș.

Prevenirea și combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos reprezintă o prioritate a polițiștilor de ordine publică, context în care astfel de acțiuni vor fi organizate cu regularitate și în perioada următoare.

Acțiunile polițiștilor maramureșeni pe linie rutieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.